Bedste Hundepension & kattepension Østjylland Silkeborg

Lidt om Tollund Hundepension

Indehaver og daglig leder er Bernd Wolf samt hustruen Teena Wolf. Derudover er der flere unge medhjælpere ansat som hundelufter m.m.

Hundepension og kattepension i hver sin afdeling

Vi har overtaget pensionen i 2002 og renoveret en stor del samt lavet en del nye tiltag undervejs. Hundepensionen består af 3 afdelinger med tilhørende løbegårde . Det hele er indrettet således at vi kan skabe mest mulig ro hos hundene og flytte rundt med dem således at alle behov tilfredsstilles. Alle hunde får 2 daglige gåture i snor (enkeltvis) samt ophold i græsløbefolde i min 15 min . Dette giver den bedste kontakt fra hund til menneske og hundene kommer lige væk herfra og kan tisse og besørge ligesom derhjemme på en gåtur. Hanhunde kan samtidig "læse" avisen undervejs.

Kattepensionen er indrettet i 2 afdelinger. I begge afdelinger har alle katte derers eget store bur fra gulv til loft med både hylder, huler og egen løbegård med direkte adgang. Derudover råder vi over 5 bure uden løbegård til indekatte som helst ikke må smage "friheden".

Hele vores interesse for hunde startede da vi fik vores første Briard hanhund (Timon) i foråret 2000. Der gik kun lidt over et halvt år, før der kom også en tæve (Malou) til flokken. Dette er så blevet til Kennel Timons, hvor vi har opdrættet Briard (franske hyrdehunde)men har nu kun opdræt af Cavalier King Charles hunde. Tidligere har vi også opdrættet Maine Coon katte (amerikanske skovkatte). Det er dog nu sat i bero.

Vi prøver overordnet at tage hensyn til alle dyrs behov og således at de trives bedst muligt i den tid vi passer dem. Derfor forbeholder vi os ret til at flytte dem i de bokse/bure hvor de trives bedst. Det vigtigste for os er at dyrene har det godt og ikke at deres ejers ønsker bliver tilfredsstillet hvis dyret ikke trives. Vi håber at alle har forståelse for vores holdning.

 

GRØN PROFIL

Som noget nyt vil vi drive vores lille virksomhed med en grøn profil. Vi prøver , så vidt muligt, at omlægge og tilrettelægge tingene med en grøn tankegang for at gavne miljøet hvor det er muligt. Vi har derfor omlagt opvarmning af pension og svømmehallen / poolen til opvarmning med træpiller som er CO2 neutral. Pillefyret er i en særklasse mht. udnyttelsesgrad og bliver suppleret af et stort solvarmeanlæg som er total CO2 neutral og miljøvenlig.

Derudover bruger vi biologisk nedbrydelige hundeposer som ikke belaster miljøet. Alle efterladenskaber samles op i disse poser, som også kan købes i butikken. Både hunde og katte fodres nu med 100% økologisk fuldfoder fra Defu. På trods af at både foder og poser er meget dyrere end så mange andre billigere løsninger, betaler du ikke mere end så mange andre steder. Vores egne hunde fodres med BARF (råt kød) som er fuldstændig fri for tilsætningsstoffer eller andre kunstige produkter. Du kan også bestille BARF til din hund mens den passes i pensionen.

Tilsidst prøver vi (så vidt muligt) at handle så lokal og dansk som muligt. Både for at støtte danske virksomheder men også for at nedbringe CO2 belastningen med for meget og for lange transportveje.

Vi håber at du kan støtte op om vores holdninger og gerne vil overlade dit kæledyr i vores varetægt med en god og lidt grøn samvittighed.

 

Tilladelse til drift af hundepensioner efter §18 Dyreværnsloven er givet af:

Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31, 2600 Glostrup, www.fvst/kontakt tlf. 72276900

 

med venlig hilsen

Bernd Wolf

Indehaver